Decont special de taxa pe valoarea adăugată

 Decont special de taxa pe valoarea adăugată

Declaratia 301 “Decont special de taxa pe valoarea adăugată” este declaratia de TVA prin care contribuabilul declara TVA-ul de plata pentru achizitiile facute din UE. Aceasta declaratie se depune doar pentru luna in care s-a facut achizitia de neplatitorul de TVA si care are obtinut cod special de TVA pentru Achizitii intracomunitare. Aceasta declaratie este insotita si de declaratia 390, obligatoriu.

 

In urma depunerii declaratiei 301 speciale, contribuabilul devine debitor cu suma de pe declaratie, care trebuie platita pana pe 25 a lunii urmatoare achizitiei.

 

Depunerea acestei declaratii se face in urmatoarea luna a achizitiei, pana pe data de 25, pana cand este si termenul de plata al TVA-ului. Declararea se face pe codul fiscal special. Tot pe codul special de TVA se face si depunerea declaratiei 390.

 

Notă: Acest document are caracter informativ și nu reprezintă consultanță . Pentru detalii privind aplicarea acestor prevederi legislative, specialiștii Contaxis Solutions vă stau la dispoziție.

Cele mai recente informații