Impozit exploatare masă lemnoasă

Impozit exploatare masă lemnoasă

 

Operatorii economici care exploatează resursele naturale şi le valorifică ca atare sau în urma unui proces de prelucrare/pregătire/sortare fără a fi folosite de aceştia pentru obţinerea altor tipuri de produse datorează impozit pentru veniturile obţinute din valorificarea acestora; Cota de impozitare este 0.5%.  Cadrul legal: OG 6/2013 Art 3 alin 1.

 

Exploatarea de masa lemnoasa consta in obtinerea de lemn rotund ( lemn de lucru fara coaja si lemn de foc ), coaja si alte sortimente ( craci, resturi de exploatare si consumuri tehnolgice ).

 

Pentru activitatea de prelucrare a bustenilor cumpărati care se prelucreaza in semifabricate (cherestea, frize, produse reziduale: laturoaie, deseuri, rumegus ) pe care le vindeti ca atare, nu trebuie sa calculati impozitul special de 0,5% deoarece nu sunt produse obtinute din masa lemnoasă exploatată.

 

Notă: Acest document are caracter informativ și nu reprezintă consultanță . Pentru detalii privind aplicarea acestor prevederi legislative, specialiștii Contaxis Solutions vă stau la dispoziție.

Cele mai recente informații